Přihlásit

Začínají společné lovy na přemnožená divoká prasata (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ústí nad Labem
Divoká prasata se musejí připravit na nejhorší. V lesích na Ústecku jim opět půjde o život.
Na přemnožená zvířata, která se často objevují i v okrajových částech Ústí nad Labem, se vypraví myslivci při společných lovech. Obvykle se jich účastní větší počet lovců. Proti nim postupují honci, kteří před sebou ženou zvěř. Pro turisty a zvědavce proto platí co největší opatrnost, musejí dodržovat pokyny organizátorů lovu.

Ulovili už devět stovek divočáků
"Lovům divočáků se myslivci věnují celou sezonu, do konce září ulovili na devět stovek kusů. Je to podstatně více, než ve stejném období loňského roku. Přesto stížnosti na pohyb prasat pokračují," uvedla mluvčí města Romana Macová.
Na divočáky doslova za humny si stěžovali i například lidé, kteří přišli na ustavující zastupitelstvo v ústeckém městském obvodu Střekov. Nový starosta Miroslav Štráchal občanům slíbil, že se situací bude ve spolupráci s mysliveckými sdruženími zabývat. Důležité je, aby lidé ve městě prasatům nepřipravovali krmení v podobě skládek bioodpadu nebo kompostů, na kterých bývají vyhozené zbytky potravin, ovoce a zelenina. Podobné dobroty, které se velmi často objevují za ploty zahrádek, jsou pro černou zvěř doslova pozvánkou k nevítané návštěvě.

***
Kdy a kde se loví:
15. listopadu se bude konat společný lov na černou zvěř v Mysliveckém sdružení Chvojenka
15. a 19. listopadu v Mysliveckém sdružení Diana v okolí Ústí nad Labem
22. listopadu, 6. a 26. prosince budou společné lovy v Mysliveckém sdružení Liščí kámen Libouchec

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.