Přihlásit

Na trofeje s vysavačem, prach musí pryč (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na 7000 exponátů projde rukama pracovníkům Lovecko-lesnického muzea v Úsově na Šumpersku, které musí očistit a některé části také chemicky nakonzervovat. „S některými trofejemi je práce více, záleží na tom, zda jde o ptactvo či větší zvěř. Pracujeme ve čtyřech lidech,” řekla kastelánka Eva Třísková. Muzeum se otevře 1. dubna, slavnostní otevření je naplánováno na 4. dubna.

O něco dříve než v dubnu letos otevřou na hradě Šternberk, naplánováno to mají na sobotu 21. března. „Přes zimu se stejně jako každý rok uklízí, připravují se parkety, dělá se větší úklid a tento týden už se bude chystat na hradě velikonoční výzdoba,” řekla kastelánka Helena Gottwaldová. Ještě dříve budou moci zavítat lidé na hrad Helfštýn, který se otevře už 7. března a přístupný bude po celý březen o víkendech. V zámku Velké Losiny plánují zahájení návštěvnické sezóny na první víkend v dubnu, nicméně zavítat sem mohli lidé každou středu a pátek už v únoru a stejně tak bude otevřeno i v březnu. „Zájem o prohlídku během února byl, přišlo dosud až 300 lidí,” řekla pracovnice zámku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.