Přihlásit

Dobrota z divočáka (Aha!)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Z kuchařky Karolíny Kamberské

 

I když zrovna není myslivecká sezona, občas člověk dostane chuť na zvěřinu. Třeba takový výborný kančí guláš, tím pohrdne málokdo. Karolína Kamberská, známá z televizní obrazovky z pořadu Karolína, domácí kuchařka, má na guláš z divočáka výborný recept. Hned ale k němu dodává, že kančí maso lze bez obav zaměnit i za jinou zvěřinu (srnce, daňka či jelena). A když podle stejného receptu uvaříte hovězí kližku, také neprohloupíte.

 

Myslivecký guláš

 

POTŘEBUJETE:
600 g kančí kýty * 2 velké mrkve * půl celeru * 2 velké cibule * 1 snítku tymiánu * 1 snítku rozmarýnu * 2 bobkové listy * 6 kuliček jalovce * 5 kuliček celého pepře * 4 kuličky nového koření * 500 ml červeného vína * 2 lžíce oleje * 100 g anglické slaniny * 1 lžičku sladké papriky * 2 lžíce másla * 2 lžíce rajčatového protlaku * sůl

 

Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso a zeleninu smícháme v míse, proložíme bylinkami a celým kořením, pouze jalovec roztlučeme. Zalijeme vínem a necháme v lednici přes noc. Pak víno slijeme a dáme stranou. Maso zprudka opečeme ve velkém kastrolu, vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky. Přimícháme mletou papriku, máslo a protlak. Orestujeme a zalijeme vínem, v němž bylo naložené maso. Přidáme maso a pomalu začneme dusit. Zhruba po půlhodině bude potřeba guláš podlít vínem nebo vodou. Dusíme doměkka, pak vyjmeme maso, omáčku propasírujeme přes cedník a dochutíme solí a pepřem. Vrátíme maso a guláš podáváme s knedlíkem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.