Přihlásit

Mimořádně zdařilé zkoušky myslivců (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

České Libchavy
Okresní myslivecký spolek Ústí nad Orlicí uspořádal v sobotu v pěkném prostředí chaty Habřinka v Českých Libchavách zkoušky adeptů na první myslivecký lístek. Dostavilo se devatenáct uchazečů a všichni zkoušku úspěšně ukončili. I přes vysokou náročnost zkušebních komisařů dokonce 11 z nich skončilo s vyznamenáním. Podle hodnocení zkušebních komisařů byla letos úroveň znalostí zkoušených adeptů skutečně nadprůměrná. Bylo vidět, že nikdo z nich teoretickou část přípravy nepodcenil. Každý uchazeč skládal zkoušku ze sedmi předmětů a nyní ho ještě čeká zkouška na zbrojní průkaz. S výchovou nových uchazečů k myslivosti pokračujeme i nadále. V letošním roce byl již kurz teorie ukončen 22. března 2015 a velice dobrou docházku mělo 18 přihlášených.
V závěru dne a celých zkoušek předseda zkušebního senátu Jaroslav Jireš poděkoval absolventům za předvedené znalosti z teoretické části a všem lektorům, kteří je připravovali. Zdůraznil však, že teprve v praxi každý z nich může tyto znalosti uplatnit a teprve potom se z něho stane myslivec. Z někoho dříve, z někoho později. Každý z nás se učí celý život.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.