Přihlásit

Na přehlídce v Jindřichově Hradci se představí také medailové trofeje ulovené zvěře (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tradičním svátkem pro myslivce na Jindřichohradecku je chovatelská přehlídka trofejí zvěře, která byla v regionu ulovená v loňském roce. Začíná již zítra v budově Okresního mysliveckého spolku v Jindřichově Hradci.

            Paroží srnců, jelenů a daňků, rohy muflonů a také zbraně divočáků či lebky lišek nejdříve posoudila odborná komise. Podle jednatele okresního mysliveckého spolku Pavla Průši se u trofejí hodnotí především správnost odstřelu z chovatelského hlediska. „Za nesprávný odstřel se považuje kus, který byl střelený jako mladý a měl v chovu ještě působit. Nesprávný odstřel byl vloni stanovenu sedmdesáti kusů, což je zanedbatelné vzhledem k celkovému počtu ulovené zvěře,” vysvětluje Pavel Průša.

            Na výstavě bude k vidění mimo jiné na pět stovek trofejí srnčího vyšších věkových kategorií. „První věková třída se nevystavuje, zde se hodnotí pouze správnost odstřelu,” zmínil.

            Na návštěvníky čekají také medailové trofeje muflona, dvoje zlaté paroží jelenů, a to z obor v Klenově a Nítovicích a také kolekce tří zlatých medailí srnců.

            Lákadlem jsou i trofeje zvěře určené pro mezinárodní výstavu v Lysé na Labem, která se koná na konci května.

            Výstava bude otevřena od zítřka až do 12. dubna vždy od 10 do 17 hodin.

            Zítra se také sejdou myslivci na Fedrpuši u Jindřichova Hradce, kde se koná Pomlázkové střílení O Řečického kapra.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.