Přihlásit

Na Bělecký mlýn míří čarodějnice i pionýři (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bohatý program si na přelom dubna a května připravili na Běleckém Mlýně. Už dnes si mohou návštěvníci užít klasické pálení čarodějnic s velkou vatrou a rejem čarodějnic, kterému bude předcházet odpolední program. Ten vypukne od šestnácti hodin a na své si při něm přijdou především ti nejmenší, pro které bude připravený skákací hrad, trampolína a karneval. Pátek pak bude patřit prvomájovému průvodu, který vyjde o půl jedenácté dopoledne. Nebudou při něm chybět alegorické vozy, projev tajemníka, úderníci, pionýři i svazáci.
Bělecký Mlýn však není jen místem s restaurací a ubytováním zaměřeným na volnočasové aktivity, je to dnes zemědělská firma se vším všudy. "Naše firmy působící v lokalitě kolem Běleckého Mlýna podnikají v zemědělské výrobě. Zaměřujeme se na šetrné využití toho, co příroda nabízí. Zabýváme se vším od produkce lesní štěpky a sazenic lesních dřevin přes produkci kulatiny až po výrobu palivového dříví a ekobriket. Od produkce bio medu, kde každoročně rozšiřujeme počet včelstev až na cílový stav čtyři sta, přes chov skotu, konkrétně masného plemene Angus. Chceme se stát významným producentem hovězího masa v kategorii bio na střední Moravě," říká majitel Richard Benýšek.
Bělecký Mlýn je také místem, kde se dlouhodobě chovaly koně již od sedmnáctého století a tradice přirozeně pokračuje. "Chováme tažné chladnokrevné koně - kladrubské, fríské i českého teplokrevníka. Po Pardubicích jsme druhým největším akcionářem Dostihového spolku Pardubice, který pořádá Velkou pardubickou. Vybudovali jsme velkou oboru a chováme jelena Dybowského a daňka skvrnitého, jsme producentem zvěřiny," uvedl Richard Benýšek s tím, že součástí Běleckého Mlýna je i pěstitelská pálenice na zpracování místních produktů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.