Přihlásit

Výstava mysliveckých trofejí v Lysé nad Labem (Prima)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Roman ŠEBRLE, moderátor
--------------------
Pokud máte rádi myslivecké trofeje, tak právě pro vás je určena jejich přehlídka v Lysé nad Labem. A že je na co se dívat. Vedle bezmála 17 stovek trofejí mufloního, jeleního, dančího a dalšího paroží jsou na místě také některé rarity, které nikde jinde neuvidíte. Výstavu si nenechala ujít ani naše kolegyně Daniela Klívarová.

Daniela KLÍVAROVÁ, redaktorka
--------------------
Je to chlouba české myslivosti, a to nejlepší, co se v našich honitbách podařilo myslivcům vychovat za posledních 5 let. Tak hodnotí přehlídku 1680 trofejí představitelé českých nimrodů. Mezi vystavenými kusy jsou i dva světové unikáty.

Miloslav VACH, předseda hodnotitelské komise trofejí
--------------------
Je to skutečně mimořádně velká lebka jezevce, že je to nejsilnější národní trofej, kterou jsme tady kdy vůbec měli a dokonce, když jsme se podívali na to světové pořadí, tak jsme se dostali na první místo. Tenhle ten jelenec, kterého tady vidíte, je uloven na, v oblasti teda Floridy a byl ohodnocen metodou CIC jako nejsilnější jelenec vůbec na světě.

Daniela KLÍVAROVÁ, redaktorka
--------------------
Paroží zdeformované hormonálními metabolickými nebo mechanickými vlivy, nebo trofeje dvou jelenů zaklesnutých do sebe. To jsou kusy, které zpestřují přehlídku porotou vysoce hodnocených trofejí.

osoba
--------------------
Úžasný rarity srnčí, úžasný rarity jelení. A i ty jeleni, který tady teďka visí, tak prostě to je, to srdce plesá.

osoba
--------------------
Je na co koukat.

Daniela KLÍVAROVÁ, redaktorka
--------------------
Jedinečné trofeje evropské zvěře jsou k vidění tady v Lysé nad Labem až do neděle a to v rámci 20. ročníku výstavy myslivosti, rybářství a včelařství. Daniela Klívarová, Prima FTV.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.