Přihlásit

Strážník z balkonu zastřelil divoké prase přímo ve městě (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Ústí nad Labem se občas vypraví i do areálu nemocnice. V sobotu 16. května odpoledne telefonoval na tísňovou linku městské policie občan. Operátorovi sdělil, že v ulici Návětrná se za domem pohybují dvě divoká prasata.
Myslivec odmítl střílet

„Na místo byla vyslána hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku a člen místního mysliveckého sdružení, který však odmítl prasata na místě odstřelit, neboť k tomu neměl patřičná povolení," vzpomíná na problém s prasaty Jan Novotný z ústecké městské policie.

„Situaci jsme vyřešili, protože dva strážníci z řad naší městské policie toto oprávnění vlastní, byl na místo jeden z nich dopraven. Po zabezpečení okolí jedno z prasat nakonec odstřelil. Druhý divočák z místa utekl do volné přírody. Zastřeleného divočáka si převzal člen místního mysliveckého sdružení k další manipulaci," dodal Novotný.

V zástavbě jsou oprávněni zvíře odstřelit střelci proškolení k takové střelbě. Důležité je, aby ve směru střelby nemohl být nikdo ohrožen, jenom cíl lovu."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.