Přihlásit

Myslivci tvrdí, že jsou proti čtyřkolkám bezbranní (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Karlovarský kraj
Jedněm přinášejí adrenalin a radost, druhým jen starosti a nekončící, často marný boj. Řeč je o souboji motorkářů a čtyřkolkářů a myslivců. Ti mluví o boji proti hlučným vyznavačům adrenalinu v lesích jako o boji proti větrným mlýnům. I z tohoto důvodu se o víkendu uskutečnila velká policejní akce zaměřená zcela na ně.
Nejen čtyřkolky, ale i milovníci sportu se svými čtyřnohými miláčky děsí zvířata v lesích. "Trápí nás to dnes a denně. Naštěstí se tito motorkáři pohybují na okraji lázeňských lesů, i tak nám přinášejí problémy. A pokud je nechytneme na místě, není možné s nimi bojovat," řekl ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary Evžen Krejčí.
Vyznavači terénního jezdění to myslivcům a policistům vůbec neulehčují, ba naopak. Často si zakrývají spzetky. Tím berou myslivcům a policistům často jedinou zbraň.
"Jak se ukážou, tak hned zmizí. Často si ještě neodpustí nějaké gesto vůči nám, doslova se nám vysmívají," postěžoval si Krejčí. "Za víkend jsme zkontrolovali při akci deset motorkářů. Všichni byli bez problému," komentoval policejní akci krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.
Myslivce však netrápí jen motorkáři, ale také rekreační bežci či jezdci na koních. "Často totiž s sebou mají psy. Ti nám pak vyplaší zvířata. Ta tak často celý den tráví útěkem z místa na místo," vysvětlil myslivec Ladislav Cinégr s tím, že je v současné době zrovna období kladení, na což potřebují zvířata klid. "Největším predátorem je člověk," dodal Cinégr.
A pokuta za nerespektování lesního zákona není nejmenší. Ta může dosáhnout až pěti tisíc korun.
"Za dobu dvou tří let jsme ještě žádného myslivce nepotkali. Snažíme se však jezdit po cestách a vždy po sobě uklízíme," komentoval za druhou stranu, tedy za čtyřkolkáře, jeden z nadšenců, který si nepřál uveřejnit své jméno (redakce ho však zná).
"Na druhou stranu, kam tady má člověk vyjet, aby se projel a neporušil zákon? Jediné takové místo, o kterém víme a kam občas vyrazíme, je Větrný kopec u Ostrova," dodal.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.