Přihlásit

Myslivecká stezka Kunovským lesem (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherské Hradiště
Poznávání vypreparovaných ptáků a zvěře, jehličnatých a listnatých dřevin, dravých ptáků, jednoduchý myslivecký vědomostní test a ukázka výcviku loveckých psů. To muselo absolvovat v úterý 9. června na orientačně branném závodě s názvem Myslivecká stezka Kunovským lesem čtyřicet žáků třetí třídy ze Základní školy Uherské Hradiště Za Alejí. "Akce symbolicky odstartovala mezinárodní ekologický festival Týká se to také tebe," uvedl Stanislav Křenek, zástupce města Uherské Hradiště.
"Stezka byla završením učiva v předmětu člověk a jeho svět. V něm se děti učily jak o rostlinách a stromech v naší přírodě, tak i o zvířatech v ní žijících," sdělila třídní učitelka třeťáků Jana Černá. S úkoly na jednotlivých stanovištích stezky si podle něj tříčlenné hlídky školáků bez větších problémů poradily. "Na každém jsme udělali jednu chybu. V testu byly některé otázky těžší, jiné poměrně lehké. Naše hlídka nakonec vybojovala třetí místo, ale až po rozstřelu," nechali se slyšet devítiletý Antonín Holčíka stejně starý Adam Zimák. Vítězem Myslivecké stezky se stalo trio Matouš Nevyjel, Denis Radina a Radim Musiol.
Myslivecká stezka svůj cíl podle vedoucích stanovišť splnila. "Chlapce a děvčata jsme upozornili, že červen je Měsícem myslivosti a v přírodě přicházejí na svět mláďata ptáků a zvěře. Pokud se s nimi v přírodě setkají, neměli by na ně sahat nebo si je brát domů," připomenul dětem Stanislav Křenek. Vybídl je k tomu, aby se v případě, že našly nějaké poraněné zvíře, se obrátily na záchrannou stanici v Hluku nebo v Buchlovicích.
Festival Týká se to také tebe měl v úterý na programu zahájení výstavy Město přírodě - příroda městu v Jezuitské koleji.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.