Přihlásit

Mistři kotlíkových gulášů zamíří v sobotu do Zahrádek (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zahrádky
Připravit ingredience, rozdělat oheň, dobře uvařit a nakonec ještě přesvědčit porotu.
Úkol hodný opravdových mistrů labužníků čeká na účastníky 4. ročníku soutěže o nejlepší kotlíkový zvěřinový guláš, která vypukne tuto sobotu v areálu zámku v Zahrádkách. Vůně divokého masa se tamní zahradou ponese od 11 hodin až do pozdního odpoledne. Soutěžní guláše ohodnotí odborná porota a jak je v Zahrádkách zvykem, i letos v ní nebudou chybět známé osobnosti.
Účast přislíbili například herci Igor Bareš, Jaroslava Obermaierová a Mirka Součková. Soutěžící budou vařit zhruba tři hodiny. Návštěvníci budou moci během toho mistrům kuchařům nahlédnout pod pokličku i s nimi pohovořit. Hodnocení poroty pak odstartuje přímo na pódiu ve 14 hodin. Vítězové se mohou těšit na hodnotné ceny. Ve hře je třeba laň, daněla, muflon nebo divočák. Gulášový den v zámeckém parku slibuje už od 10 hodin bohatý doprovodný program.
Zahájí jej myslivečtí trubači, o hodinu déle bude pokračovat vystoupením Duo Adamis známé z TV Šlágr. Návštěvníci se dál mohou těšit na sokolníky, myslivecké kynology se svými svěřenci, vábiče zvěře a další. Pro nejmenší návštěvníky organizátoři chystají soutěže či malování na obličej,trampolínu, prolézačky a zdarma skákací hrad.
Gulášovým dnem budou provázet moderátoři herečka Klára Jandová a znalec myslivosti Petr Salba. Akci pořádá okresní myslivecký svaz Česká Lípa a obec Zahrádky. Díky slosovatelným vstupenkám budou mít šanci s hodnotnou zvěřinovou cenou odejít i sami návštěvníci. Vstupné je 40 korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.