Přihlásit

Hluchovem se ponese vůně zvěřinových dobrot (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluchov
Se šípkovou, nebo se zelím? V Hluchově je to jedno, milovníci obou kombinací si totiž přijdou na své od středy 28. října, kdy v místní restauraci Na Sépce startují už tradiční zvěřinové hody.
"I letos jsme si pro návštěvníky naší restaurace připravili bohaté hody plné specialit ze zvěřiny. Milovníci dobrého jídla mohou přijít ochutnat zvěřinu od středy osmadvacátého října až do soboty třicátého prvního. V sobotu, poslední hodový den, čeká na návštěvníky i cimbálová muzika, která zahraje k dobrému jídlu, poslechu i k tanci," nalákala majitelka restaurace Na Sépce Jitka Krajíčková.
Společenská etiketa doporučuje ke zvěřině červené víno. Personál restaurace nabízí širokou škálu odrůd červeného i bílého, takže každý si přijde na své. I pánové, kteří si více dopřávají pivo než víno. "Dámy si pochutnávají na víně častěji než muži. Ti si raději dají pivo nebo něco ostřejšího. Ženy si zase častěji objednávají zvěřinové steaky a pánové upřednostňují maso se zelím. Ale určitě si přijdou na své všichni. V nabídce bude jelení kýta na smetaně s citronem a brusinkami, lovecký guláš, kančí kýta se šípkovou omáčkou, jelení ragú či pečené kančí kostky s červeným zelím a knedlíkem. Z minutek nabídneme daňčí medailonky či kančí řízek," vyjmenovala některé dobroty z jídelního lístku majitelka restaurace.
Pochoutky ze zvěřiny má v oblibě stále velké množství lidí. Upřednostňují nejen specifickou chuť a vůni, ale také přirozeně nízké procento tuků a vysoký obsah proteinů i železa v mase. "Na zvěřině si pochutnávám jen sporadicky, nejčastěji na mysliveckém plese nebo právě na hodech. Daňčímu nebo jelenímu masu raději odolám, cítím z něj silné zvěřinové pižmo, ale gulášku z divočáka neodolám prakticky nikdy," řekla Valerie Novotná z Konice.
Labužníci si mohou přijít na některou ze zvěřinových specialit od středy až do soboty, ale před návštěvou restaurace doporučuje majitelka telefonickou rezervaci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.