Přihlásit

Lidé oslaví svatého Huberta (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Olomouc
Kostýmované průvody s kočáry, mše svatá, celebrovaná arcibiskupem, představení Řádu svatého Huberta, přehlídka cvičených sokolů, ale i zvěřinový guláš. Na to vše se mohou lidé těšit zítra na velkolepé oslavě tradic myslivosti a starobylého loveckého Řádu svatého Huberta v Olomouci.
Sobotní program začne ráno. V 9.30 vyjde kostýmovaný průvod s historickými kočáry z Biskupského náměstí ke katedrále svatého Václava, kde v 10 hodin začne mše svatá. "Hudební složku bude tvořit Mše Es dur skladatelů P. Vacka a J. Selementa v podání smíšeného sboru Carmen a mužského sboru Řádu sv. Huberta ze Zábřehu, které na lesnice doprovodí Trubači Zábřeh," uvedl mluvčí olomoucké radnice Michal Folta.
Po bohoslužbě se vydá další průvod od katedrály na Dolní náměstí. Tam pak ve 12.30 zahájí další program trubači. "Diváci uvidí kynologickou přehlídku cvičených plemen, přehlídku práce sokolníků, ukázky vábení zvěře, povely v podání trubačů a další zajímavosti," pozval veřejnost jeden z organizátorů Marek Spáčil.
Lovecký řád, zasvěcený patronu lovců svatému Hubertovi, založil už roku 1695 František Anto

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.