Přihlásit

Přemnožená prasata nechytejte,volejte městskou policii (Chebský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sokolovsko
V poslední době se v našem regionu přemnožila divoká prasata. Při jejich spatření například ve městě volejte městskou policii, která podnikne další kroky. Přesně to radí občanům vedení sokolovské radnice.
"Městská policie přijímá hlášení o pohybu divokých prasat ve městě. Radíme občanům divočáky neodchytávat, ale spíše zavolat strážníky," apeluje na občany starosta Sokolova Jan Picka.
Podle něj svědčí o problému s přemnožením černé zvěře i nedávné kroky krajských zastupitelů. Ti schválili finanční odměnu za skolení kňoura na nehonebních pozemcích. Myslivci si navíc mohou zažádat o tisícovku za už skolené kusy, protože dotace krajští zastupitelé schválili sice v rozpočtu na letošní rok, ale platí i pro rok loňský. Žadatel o příspěvek je zároveň povinen přiložit rozhodnutí o povolení k lovu, laboratorní potvrzení o vyšetření ulovených kusů krajskou veterinární správou včetně evidenčního čísla plomby a identifikaci ulovené zvěře i žadatele.
"Vítáme to jako dobrou iniciativu. I nás trápí přemnožení černé zvěře. Zkoušíme také chemické zábrany, a to zejména v lokalitě Stará Ovčárna. Pokud budou tyto účinné, zkusíme je použít i kolem lesoparku Bohemia," konstatoval Picka. Nájezdy divočáků znepříjemňují život nejen Sokolovákům, ale třeba i obyvatelům Královského Poříčí, Lokte i Nového Sedla.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.