Přihlásit

Výstava poukáže na důmyslnost pytláků (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vyškov
Lov některých druhů zvěře náležel ve středověku panovníkovi nebo šlechtě, prostí lidé na něj nemohli. Lesy ale byly hluboké a zvěřina vždy představovala vítané zpestření prostého jídelníčku chudiny.
"Jenže zvěř byla od středověku vnímaná jako součást pozemku, a tudíž jako majetek jeho vlastníka. Nepovolený lov někoho jiného byl považovaný za krádež a podle toho byl člověk i souzený a trestaný. I přesto se ale pytláctví nepodařilo vymýtit. Naopak se vyvíjelo spolu s myslivostí. Jak vypadala výroba chladných i palných zbraní v podání pytláků, se lidé dozví díky unikátní sbírce Milana Hlásenského, která je hlavní součástí naší nové výstavy o pytlačení," nastínila pracovnice Muzea Vyškovska, které sbírku pořádá, Ivana Fleková. Přístupná bude od úterý a potrvá do 28. února.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.