Přihlásit

Nizozemští policisté trénují orly na odchyt dronů (technet.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Boom malých bezpilotních strojů, které si od pár set korun může pořídit prakticky kdokoliv, nutí bezpečnostní složky přicházet i s netradičními řešeními, jak se jim bránit.

Provoz dronů je v jednotlivých státech či městech různě regulován. Většinou  platí zákaz  používání těchto přístrojů například okolo letišť či elektráren. V USA nyní začíná platit  nařízení leteckého úřadu , zavádějící  povinnou registraci dronů .

Ať je to ochrana bezletových zón, osob nebo majetku, policie i armáda musí stále více přemýšlet o obraně právě před drony. Pokud je nechtějí z oblohy rovnou sestřelit, zkoušejí narušit jejich vysílací pásmo, aby se dron automaticky snesl na zem, nebo  testují větší drony se sítěmi .

Další způsob nyní zkouší policie v Nizozemí spolu se  společností Guard From Above . Trénují dravé ptáky k lovení menších dronů. Podle tiskové zprávy firmy ( Aj, PDF ) by taková práce neměla být pro orly a další létající dravce nebezpečná. 

"Jejich drápy jsou uzpůsobeny k tomu, aby je přirozeně chránily před kousnutím. Samozřejmě neustále zkoumáme, jak vylepšit ochranu a bezpečnost našich ptáků," píše Guard From Above.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.