Přihlásit

Hostům zachutnal divočák na husičce se zelím (Slovácko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ZVĚŘINOVÉ HODY
Loupežnické šmé, mufloní perkelt či kamzičí ragú. Za takovými jídly v sobotu odpoledne vyrazili strávníci do Kulturního domu v Hroznové Lhotě. Myslivecký spolek Dubník tam pořádal druhý ročník ochutnávky zvěřinových specialit. "Nabízíme devět teplých pokrmů, všechny jsou za sedmdesát korun. Veškeré speciality, které dnes podáváme, byly připravené v kněždubské potravinářské společnosti. Maso pochází od sponzorů, má veškerá povolení. Maso z Kamzíka je z Rakouska," řekl předseda mysliveckého spolku Pavel Náhlík. Z Prahy na Slovácko přijela okusit zajímavé recepty ze zvěřiny rodina Minátů. "Žádné jídlo tady není jen průměrné, všechno je nadprůměrné.
Nejvíce mi asi zachutnal daněk v těstíčku, to byla naprostá špička. Výborná ale byla i játrová směs. Jako třetí nejlepší volím divočáka pečeného na husičce s červeným zelím," zhodnotil Jan Minát, který na Moravu jezdí často služebně. Na hroznolhotských specialitách si pochutnala i jeho žena Karin. "Nikdy jsem neměla kamzičí ani mufloní maso. Nejvíc mi chutnal divočák pečený na husičce a dančí v těstíčku. Výborné byly i paštiky," doplnila svého muže Minátová. Fotogalerie na www.hodoninskydenik.cz

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.