Přihlásit

VLS: Malí myslivci vyrazili v Libavé po stopách jelena evropského (parlamentnilisty.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pouť za dobrodružstvím zahájili členové mysliveckého kroužku při Domu dětí a mládeže v Hranicích u pramene řeky Odry. Malí myslivci bravurně vysvětlili rozdíl mezi myslivcem a lesníkem a s asistencí lesních pedagogů si u pramene evropského veletoku vysvětlili strategický význam vody pro krajinu.

Po teorii i historickém výkladu o pramenu řeky Odry následovala akční hra na déšť a stružky. "Další zastávka našeho putování patřila jelenu evropskému. V přezimovací obůrce děti napočítaly na 40 kusů vysoké zvěře, seznámily se s funkcí obůrky, přikrmováním a základní bionomií jelení zvěře. Po velkém zážitku následoval další a to prohlídka bývalého sila pro jaderné střely," popsala Romana Klevarová.

Odreagování přišlo formou smyslové stezky. Ranní chladno pak již vystřídalo nesmělé sluníčko a program malých myslivců na Libavé se chýlil ke konci.

"Poslední naše kroky směřovaly na Potštát za rodinou divočáků, kteří v obůrce nedávno vyvedli malá selata. Předáním odměny a zamáváním autobusu pak další krásná návštěva jarního lesa skončila," uzavřela lesní pedagožka lipnické divize VLS.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.