Přihlásit

Pojišťovna Halali má pikantní problém s klubem „volnočasových aktivit“ (opojisteni.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivecká pojišťovna Halali, řeší v současnosti nepříjemný problém, poškozující její pověst. Klub DevClub, kterému od roku 2012 pojišťovna pronajímala suterénní prostory, se totiž stal vyhlášeným místem pro swingerspárty.

Myslivecká pojišťovna Halali, řeší v současnosti nepříjemný problém, poškozující její pověst. Klub DevClub, kterému od roku 2012 pojišťovna pronajímala suterénní prostory, se totiž stal vyhlášeným místem pro swingerspárty a nyní pojišťovnu žaluje.

DevClub fungoval v suterénu oficiálního sídla Halali pojišťovny v Jungmannově ulici několik let. Nyní se však vede o podzemní prostory budovy soudní spor doprovázený výhružkami a trestními oznámeními. Informoval o tom portál iDNES.cz.

Pojišťovna Halali, spadající pod Českomoravskou mysliveckou jednotu, pronajala suterénní místnosti společnosti DevClub v roce 2012. Mělo zde vzniknout „Centrum volnočasových aktivit". Z centra se ale nakonec vyklubal swingers klub. To členové jednoty nepřijali s přílišným nadšením, ale situace se tehdy nakonec uklidnila. Klub začal prosperovat a stal se dokonce jedním z nejvyhledávanějších klubů tohoto druhu v Praze.

Celá záležitost vypovězení pronájmu vznikla, když ředitelka Halali Lenka Zumrová zjistila, že firma DevClub provedla v pronajatém prostoru nepovolené stavební úpravy. „Zjistili jsme, že si postavili dům v domě," tvrdí Zumrová. O pět měsíců později následovala v domě kontrola ze stavebního úřadu. „Vyzvali nás k odstranění nepovolených úprav. Od té doby jsme adresovali firmě DevClub několik výzev, aby tyto nepovolené úpravy odstranila," dodává ředitelka pojišťovny. K tomu však nedošlo a tak byla majitelce klubu zaslaná výpověď s výzvou, aby místo uvedli do 31. července 2015 do původního stavu. Majitelka klubu však prostory odmítla opustit a podala žalobu na neplatnost výpovědi. Než se však k žalobě dostal soud, nechala pojišťovna budovu 30. listopadu uzavřít. K její ostraze postavila ochranku, aby zamezila vstupu provozovatelky klubu.

Po té začala pojišťovna přestavovat prostor na podzemní garáže. Střet vyeskaloval až tak, že obě strany na sebe podávají trestní oznámení.

Pojišťovna Halali celou situaci komentovala na svých internetových stránkách:

V průběhu dalších let společnost DevClub s.r.o., jen opakovaně narušovala vztahy mezi nájemníky i ustanovení nájemní smlouvy a nenechala vypracovat žádný stavební projekt a nikdy nepožádala vlastníka nemovitosti o souhlas, či spolupráci při vyřizování stavebního povolení. Provedené stavební úpravy tak nemohly být zkolaudovány pro výše uvedené aktivity a pronajaté prostory byly využívány jen pro nepovolené provozování erotického klubu. Společnost DevClub s.r.o., nerespektovala opakované výzvy vlastníka nemovitosti o zpřístupnění pronajatých prostor pro potřeby kontroly v souladu se smlouvou, ani výzvy o ukončení neoprávněného užívání částí domu, které nikdy nebyly součástí smlouvy o nájmu nebytových prostor.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.