Přihlásit

V zooparku vyrostla přírodní učebna (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vrbovou chýši, tunel a další atrakce jako první vyzkoušeli chomutovští školáci

Chomutov
Jak se prodírají jezevci chodbičkami ke svému doupěti, čím se živí naše ptactvo a jaké to je v učebně, která není sevřená mezi čtyři pevné stěny, ale naopak se v ní honí vítr a voní vzduch? To zjišťovaly děti ze škol a školek, které se ve čtvrtek přišly podívat na nově otevřenou přírodní učebnu v chomutovském zooparku.
"Ještě je taková holá, doufám, že jí brzy naroste střecha," podotkla s úsměvem ředitelka zooparku Iveta Rabasová. Konstrukci chýše tvoří pružné vrbové pruty, které mají brzy obrůst lístky. Okolo jsou záhony, krmítko pro ptáky a ježky, čmeláčí domeček a interaktivní vzdělávací prvky. Děti si všechno prošly a prohlédly a dobře se u toho bavily. Nasypaly zrní do krmítka, vyzkoušely, kolik se jich najednou vejde do kruhového půdorysu učebny a prolézaly tunelem.
"Tahle učebna se mi líbí," pochválil nakonec Jáchym Vrtiška ze školy Duhová cesta. "Baví nás učit se venku," pokýval. "K nám to tak trochu patří, protože jsme třída "les" přidala se spolužačka Jessica Frances Rampachová. Další čtvrťačka Pavlína Soukupová obdivovala učebnu i cestičky vyložené kameny a dřevem. "Mně se líbí, jak je to udělaný. To bych neuměla ani namalovat," vydechla obdivně.
Nová přírodní učebna stojí v sousedství výběhu jelenů bucharských. Jejím smyslem je seznámit děti zábavným způsobem se zajímavostmi přírody a biodiverzity. Otevřená je školám i veřejnosti. Vybudována byla za takřka sto tisíc korun a největším podílem na ni přispělo Ministerstvo životního prostředí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.