Přihlásit

Zámek hostil výstavu trofejí (Region Opavsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

KRAVAŘE
Zámek v Kravařích o víkendu patřil tradiční velké výstavě mysliveckých trofejí mapujících uplynulou sezonu. Akci navštívilo opět až dva tisíce lidí a exponátům vévodila rekordní trofej jelena.
Celkově zde bylo vystaveno na dvanáct set trofejí ulovených v opavském okrese. Jednalo se o neuvěřitelnou paletu trofejí z daňků, muflonů, kanců, srnců a další zvěře. Součástí bylo jako vždy i bodování nejlepších trofejí a zlatou medaili tentokráte získal kromě jiných unikátní jelen odlovený na Vítkovsku. Největší zde ulovený jelen dosáhl při bodování nejvyššího počtu 211 CIC bodů a ve své kategorii získal suverénně zlatou medaili. Pozornost si ale vysloužil kupříkladu i mimořádný úlovek v podobě zlatého srnce, jenž byl ohodnocen 153 CIC body. Na zlato je přitom běžně u srnců limit 120 bodů. "Je vidět, že opavský okres patří v chovatelství mezi špičku. Jezdím po výstavách v republice pravidelně a tak pestrá přehlídka, co se druhů i kvality týče, se málokde vidí," pochvaloval si akci předseda pořádajícího Okresního mysliveckého spolku (OMS) Opava Zdeněk Glauder. V rámci programu se prezentovaly i stánky řezbáře, malířky, prodejce kožených výrobků pro myslivost a přírodu a jiné. Nebylo divu, že si výstavu přišly vychutnat celé rodiny a členové OMS Opava si mohli mnout ruce nad velmi vydařeným počinem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.