Přihlásit

Myslivci vystaví U Pernických ve Valašské Bystřici stovky trofejí (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Valašská Bystřice
Hold myslivosti a přírodě vzdají o nadcházejícím víkendu ve Společenském domě U Pernických ve Valašské Bystřici.
Od soboty 14. do pondělí 16. května se zde bude konat chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené v sezoně 2015 až 2016 v honitbách na Valašsku.
Podle předsedy Okresního mysliveckého spolku ve Vsetíně Michala Zubíčka bude k vidění zhruba 850 trofejí srnčí zvěře, sto dvacet jeleních trofejí a stovka trofejí daňků.
Přehlídku doplní doprovodný program. "Ve Valašské Bystřici je živá tradice portášů, část programu tomu tedy bude uzpůsobena," naznačil Michal Zubíček.
Dále si návštěvníci budou moci prohlédnout výtvarnou výstavu s mysliveckou tematikou nebo si vybrat z nabídky firem, které se zabývají výrobou potřeb a vybavení pro myslivce.
"K ochutnání budou také zvěřinové speciality, které připraví valašskobystřičtí myslivci," doplnil Zubíček.
Slavnostní zahájení výstavy trofejí se uskuteční v sobotu ve 14 hodin. Jinak je přehlídka přístupná v sobotu i neděli od 8 do 17 hodin, v pondělí pak od 8 do 12 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.