Přihlásit

Ochránci přírody zvou v neděli na zájezd do Lysé nad Labem (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rokycanští ochránci přírody mají s příchodem jara plné ruce práce. Zaměstnávají je především výjezdy za zraněnými volně žijícími druhy, které se dostanou do potíží na Berounsku, Hořovicku a Rokycansku. Právě zde totiž poskytují rokycanští své služby zvířecím pacientům, ale i lidem, kterým není život živočichů v přírodě lhostejný. Kromě konkrétní a praktické činnosti v přírodě se věnují i ekologické výchově.
Přesto si najdou čas navštěvovat nejrůznější akce. Tou nejbližší bude výstava myslivosti, rybářství a včelařství NATURA VIVA 2016 v Lysé nad Labem. Cílem této zajímavě koncipované výstavy je přiblížit činnost myslivců, rybářů a včelařů, ale nejen jich. Prezentovat se zde budou i zahrádkáři, lesníci a svůj stánek zde bude mít i Klub sokolníků s živými dravci. Nedílnou součástí výstavy bude i prezentace odborných učilišť zaměřených na již zmiňované obory a možnost nákupu nejrůznějších potřeb a vybavení. Pro návštěvníky bude připraven i bohatý doprovodný program v podobě vystoupení mysliveckých trubačů, ukázek vábení zvěře, předvádění plemen loveckých psů, sokolnický výcvik dravců, ukázky řezbářství, výroba loveckých nožů, módní přehlídky, ukázky síťování, besedy a zábavné pořady zaměřené na přírodu. Na své si tedy přijde opravdu každý.
Také z tohoto důvodu pořádají rokycanští ochránci přírody mimořádný zájezd na tuto unikátní výstavu, který se uskuteční v neděli 22. května. Sraz zájemců je v 7.00 hodin před nádražím Českých drah v Rokycanech, popř. v 7.15 hodin na návsi ve Volduchách. Cena zájezdu je stanovena na 300 Kč na osobu a je potřeba se nejen v předstihu přihlásit, ale též zaplatit stanovený poplatek. S návratem je počítáno v podvečerních hodinách.
Bližší informace rádi sdělíme na telefonním čísle 603 239 922.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.