Přihlásit

VIDEO: Lovkyni trofejí se koníček vymstil. Napadl ji lev! (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Video z Afriky ukazuje pomstu lva, který napadl lovkyni trofejí. Video se šíří internetem, aby upozornilo na současnou situaci lovu exotických zvířat.

Úsměv rychle přešel lovkyni, která v Africe zastřelila lva. Žena hrdě přistoupila ke své oběti a s puškou v ruce si ulovenou trofej prohlížela.

Dvojice na videu vypadá, jakoby se fotila, muž se však později přesune ke kontrole fotoaparátu. Pózování se následně pro ženu mění v noční můru. Ze zadu na ni zaútočí lev, který vypadá, že se chystá pomstít za zabitého druha.

Není jasné, zda se jedná o reálné video, nebo byl záznam zinscenován. Na YouTube ho zveřejnil Jayden Taner s heslem *StopTrophyHunting, tedy zastavte lov trofejí. "Pro mě je tohle video ukázkou zoufalé situace, kterou si musí svět uvědomit. Každý rok lovci trofejí zabijí tisíce exotických zvířat, u kterých pak ještě pózuji kvůli fotce. Ohrožují tak přežití druhů těchto úžasných zvířat," uvedl Jayden Taner. Lovci jsou ochotni zaplatit za lov lvů v přepočtu téměř 830 tisíc korun.

Foto priloha: http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440x248/Jun2016/1877593.jpg?d41d

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.