Přihlásit

Myslivci požadují zachování střelnice (Benešovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obyvatelé protestují proti hlukové zátěži v souvislosti s provozem brokové střelnice u Nesvačil, střelci jí zase brání.

Nesvačily
Brokovou střelnici na kopci mezi obcí a sousední osadou Zahořany požadují myslivci zachovat.
Předložili zastupitelstvu města Bystřice, pod nějž Nesvačily spadají, dopis se stanoviskem sněmu Okresního mysliveckého spolku Benešov a petici za zachování střelnice. Zastupitelstvo města vzalo na vědomí "Petici za zachování brokové střelnice Nesvačily" předloženou petičním výborem zastupovaný Zdeňkem Bindlem a Radkem Štětinou i dopis s vůli mysliveckého spolku.
Vymínilo si ale průběžné informování o plnění předchozího rozhodnutí, které přijalo už 9. března. Tehdy zastupitelstvo projednávalo naopak petici za nerozšiřování a zrušení provozu střelnice, z níž na blízké obdělávané pole dopadají úlomky keramických terčů, plastové ucpávky patron a broky, čemuž se hospodařící zemědělec i obyvatelé z Nesvačil a Zahořan všemi prostředky už déle než tři roky brání.
Tehdy bystřičtí zastupitelé také vzali na vědomí "Petici proti provozování a rozšiřování brokové střelnice Nesvačily" a zaúkolovali bystřickou radnici, aby vyzvala provozovatele střelnice k předložení originálu platných dokladů potřebných k legálnímu provozování předmětné střelnice včetně jejich příloh. S hrozbou, že v případě nesplnění nebo pochybností dá městský úřad oficiální podnět příslušným orgánům.
Rovněž požadovali, aby město prostřednictvím stavebního úřadu zahájilo řízení s majitelem v souvislosti se zabezpečením rozestavěného objektu a podalo podnět k prošetření hygienických podmínek souvisejících s provozem střelnice.
Souběžně rozhodli, že umístění kdysi vybudované střelnice bude řešené v rámci připravovaného nového územního plánu, čímž by si jí sportovní střelecký klub zlegalizoval.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.