Přihlásit

Myslivecký humor (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Máte rádi humor? A co takhle myslivecký humor? Pokud ano, tak právě vás chci pozvat na výstavu kreseb, obrazů a ilustrací Petra Slabý. Už jen do 24. července se můžete přijít zasmát jeho humoru na lovecký zámek Ohrada u Hluboké nad Vltavou. Největší zálibou lesníka a myslivce Petra Slabý (*1967) je kreslený humor zpravidla s mysliveckou tematikou. Své kresby poprvé zveřejnil v roce 1989. Od té doby se jeho obrázky objevily ve více než třiceti časopisech. V posledních letech je známý především díky intenzivní spolupráci s časopisem Myslivost, kde svými kresbami zpestřoval zejména rubriky Rok mladého myslivce, Zvěř očima mladého myslivce a Mladý myslivec poznává zvěř.
Vedle kresleného humoru se věnuje i knižní ilustraci: Hubertův pitaval (J. Sprongl, 2008), Lovy Nelovy Q. Smotek, 2009), Myslivecká abeceda (J. Voborník, 2009), Myslivecký zápisník (agentura Rembrandt, 2009) a jiné.
Ačkoliv je Petr Slabá znám především jako autor kresleného humoru a karikatur, věnuje se i realistické tvorbě, a dokonce i psaní povídek. Výstava na loveckém zámku Ohrada představuje průřez jeho tvorby. Vedle kresleného humoru je vystaveno i několik realistických děl.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.