Přihlásit

V říjnu bude den ptactva (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Blatná
První říjnový víkend (letos připadá na 1. a 2. 10.) je již tradičně zasvěcen Festivalu ptactva. Během něho organizují ornitologové z České společnosti ornitologické pro veřejnost vycházky do přírody spojené s pozorováním ptáků a dalším doprovodným programem.
Sraz je v neděli 2. října v 9 hodin v obci Chobot u Blatné u hřiště; po příjezdu od Blatné doprava na Střížovice).
Vycházka povede podél rybníka Labuť (největšího na Blatensku) směrem ke Střížovicím. Bude možné zhlédnout ukázku kroužkování (v rámci dlouhodobého výzkumu ptačích populací na Blatensku).
Rybník by měl být alespoň z části upuštěný před výlovem a s velkou pravděpodobností bude možné pozorovat mimo jiné volavky popelavé i bílé, kormorány, racky, různé kachny a bahňáky a možná i orlovce či orly mořské. Dalekohledy a obuv odolávající mírnému vlhku lze doporučit, k dispozici budou i velké stativové dalekohledy a mnoho informačních materiálů o ptácích a jejich ochraně, vycházka potrvá maximálně do 13. hodiny. Kdo se mailem předem nahlásí a přijede do Myštic (či do Chobota) do 7 hodin, může se s kroužkovateli zúčastnit i začátku kroužkovací akce.
Kontakt na organizátory: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.