Přihlásit

Majitelé ohařů zavítají na Tachovsko i do jízdárny (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachovsko'
Po třinácti letech se vrací Mezinárodní mistrovství České republiky německých krátkosrstých ohařů do Tachova. Pod záštitou Okresního mysliveckého spolku a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Zdeňky Liškové pořádá Klub chovatelů krátkosrstých ohařů 69. ročník Memoriálu Františka Vojtěcha. "Přihlášených je osmnáct pejsků, máme také jednoho zástupce z tachovského okresu, pana Uhlíře z Plané, který se umisťuje na předních příčkách nejrůznějších soutěží. Jeden soutěžící je z Francie, tři ze Slovenska," řekl Deníku ředitel organizačního výboru Jan Švábek a dodal, že memoriál se pořádá na počest zakladatele myslivecké kynologie Františka Vojtěcha, který celý život zasvětil psům a během svého života vycvičil a předvedl desítky ohařů.
Víkendový program bude zahájený v pátek 16. září v Kulturním domě v Dlouhém Újezdu. Zde se soutěžící už odpoledne sejdou, následovat bude přejímka psů, veterinární kontrola, ubytování vůdců a rozhodčích.
Po osmnácté hodině se pak účastníci sejdou k poradě rozhodčích a rozlosování psů do skupin. Páteční večer završí společenské posezení v kulturním domě.
V sobotu ráno se program pro veřejnost přesune do Jízdárny ve Světcích, kde po osmé hodině ranní organizátoři slavnostně zahájí 69. ročník Mezinárodního mistrovství německých krátkosrstých ohařů. Poté se soutěžící rozjedou do honiteb k zahájení prací. "Pejsky čeká třicet čtyři disciplín v lese, ve vodě a na poli. Při losování se rozdělí do skupin, takže vždy na každém ze stanovišť bude část pejsků, kteří zde budou provádět svou činnost. Na plnění úkolů ve vodě se návštěvníci budou moct přijít podívat na rybník Modrý k Tisové, v lese budou ohaři soutěžit za Studánkou směrem na noru, a práci na poli mohou diváci sledovat na letišti v Tachově," dodal Jan Švábek. Memoriál Františka Vojtěcha je třetí nejvyšší soutěží ohařů v České republice. Nominovat se mohli majitelé německých ohařů bez rozdílu stáří, starších než jeden rok.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.