Přihlásit

Mariánky budou hostit první mistrovství trubačů (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mariánské Lázně
Historicky první Mistrovství Evropy mysliveckých trubačů přivítají Mariánské Lázně. Právě tady vznikla myšlenka evropské spolupráce trubačů.

Na soutěž se přihlásilo téměř dvě stě trubačů z osmnácti souborů ze šesti států. Posluchači se tak mohou těšit na trubače z České republiky, Slovenska, Slovinska, Německa, Rakouska a Polska. "Už od začátku přípravy soutěže evropských trubačů jsme se soustředili hlavně na myšlenku setkávání a spolupráce," informoval člen rady Klubu trubačů ČMMJ a jeden z hlavních organizátorů Petr Vacek. "Pokud se vše podaří a soutěž bude pokračovat i v budoucnu, tak naplníme naši ideu," doplnil jeho slova další z organizátorů Petr Šeplavý s tím, že se snažili nezatížit klání mnohými a složitými pravidly, kategoriemi nebo výkonnostními stupni. Podle jeho slov jde o to, umožnit všem účastníkům prožít radost ze hry a ze setkání.
Mistrovství zahájí v pátek 30. září společný koncert mysliveckých trubačů se Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně. V sobotu 1. října mohou návštěvníci spatřit průvod trubačů, myslivců se psy a sokolníků. Průvod v 9 hodin projde Skalníkovými sady, Masarykovou alejí, kolem Zpívající fontány ke Karolíninu prameni do Společenského domu Casino, kde bude mistrovství zahájeno. Základní kola začnou v 10 hodin a o historicky první titul se ti nejlepší utkají ve finále od 16 hodin. "Komu se podaří zaujmout porotu, se nedá odhadnout, protože všechny státy vyslaly do soutěže velmi kvalitní soubory," shodli se organizátoři. Před slavnostním vyhlášením vítězů se soutěžící sejdou v kostele Nanebevzetí Panny Marie, kde se bude konat Svatohubertská mše. Ve 22 hodin pak trubači společně zahrají u nasvícené Zpívající fontány na kolonádě. "

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.