Přihlásit

Střelci pořádají Podzimní cenu Prachatic (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prachatice
'Tuto sobotu se na prachatické sportovní střelnici koná za pořadatelství SSAŠ - ZO Prachatice v pořadí již pátý ročník Podzimní ceny Prachatic ve střeleckém kulovém čtyřboji malorážkou.
Prezentace do tohoto závodu začíná v 8.30 hodin, o půl hodiny později se losují startovní čísla a začne závod samotný.
Střílí se tradičně takzvaný velký standard, což znamená dvakrát deset ran na každý redukovaný terč. Střílí se na sedící lišku (poloha vleže), srnce (poloha vstoje s oporou pevné tyče), kamzíka (poloha vstoje s oporou volně stojící tyče) a kňoura (poloha vstoje bez opory).
Každý terč se střílí na šest minut na padesát metrů s možností použití optiky bez omezení zvětšení. U prvního terče sedící lišky bude mít závodník možnost tří zkušebních ran do nástřelného terče.
Dalším závodem, který prachatičtí střelci připravují, bude 12. listopadu soutěž jednotlivců ve střelbě z vojenské pušky, malorážky a velkorážní pistole nebo revolveru.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.