Přihlásit

Ulovil daňka a uvařil z něj vítězný guláš (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prušánky
Třináct týmů se svými guláši se sešlo v Prušánkách, aby poměřily své síly. Tradiční Gulášfest začal již ráno, kdy soutěžící začali připravovat své recepty. Výdej se spustil s úderem dvanácté hodiny.
Letošní ročník měl mezinárodní účast. Do kulinářského souboje se totiž zapojil i tým Klub moravskorakouských kuchařů. "Vaříme divoký guláš lázeňského šviháka. K přípravě jsme použili vepřové maso," popsal člen klubu Erich Ševčík. Narodil se v Rakousku, ale dvacet let již žije v České republice.
V předcházejících ročnících se účasnil jako soutěžící, letos ale Josef Sopko jenom chutnal. "Zatím mě žádný guláš ještě neoslovil. Jsou málo dochucené a řídké, skoro jako polévka. Chybí tomu drive. Trochu mě štve, že jeden stánek prodává zvlášť chleba za pět korun," zhodnotil Sopko.
Naopak Mirce Salajové z Břeclavi chutnalo. "Dala jsem si daňčí guláš od týmu obecního úřadu. Je moc dobrý," řekla Salajová. Z největší dálky přijeli myslivci z Pálkovic poblíž FrýdkuMístsku.
"Vaříme z daňka, kterého jsem ulovil. Máme recepturu, s níž jsme u nás několikrát zvítězili," přiblížil myslivec Petr Kuchař.
Výtvory šestnácti týmů hodnotila porota, ale i návštěvníci. Vítězem se podle hodnocení poroty stal tým Obecňáci z prušáneckého obecního úřadu se Starostovým gulášem, druzí skončili myslivci z Velkých Bílovic, vařící srnčí guláš a jako třetí se umístila Partička.
Diváci však za nejlepší považovali myslivce z Pálkovic, hned za nimi Partičku z Mlýnské a podobně jako porota umístili na třetí příčku Partičku. "Mohlo se uvařit čtyři sta až čtyři sta padesát litrů guláše," odhadl prušánecký starosta Lubomír Zahradník.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.