Přihlásit

Při sobotní mši v klášteře se bude žehnat zvěři a lesu (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kladruby – Svatohubertská mše se uskuteční tuto sobotu v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech na Tachovsku.
Poprvé se konala před rokem a setkala se se zájmem nejen myslivecké veřejnosti. „Hubertská mše zaujala, proto se uskuteční také letos," potvrdil kastelán kláštera Milan Zoubek.
Myslivecká mše, při které bude požehnáno zvěři (na místě bude skolený jelen sika, slavnostně nazdobený pro bohoslužbu – stejně jako před rokem, jak dokládá snímek), lesu, přírodě, začíná ve 12 hodin a vystoupí při ní Trubači Kolowratových lesů a varhanice Jana Boučková. Mši bude sloužit plzeňský farář Miroslav Martiš.
Na akci se připravuje také klášterní restaurace v Kladrubech. „Protože už loni projevili návštěvníci v rámci této akce zájem o zvěřinu, budeme se snažit vyhovět také letos. Na sobotu i na neděli proto v nabídce restaurace nebudou chybět zvěřinové speciality," řekl Deníku provozovatel restaurace Milan Tolar.
Přestože oficiální sezona v klášteře už skončila, návštěvníky přivítá do konce roku ještě několikrát. Hned příští týden se v klášterní restauraci chystají na sobotu a neděli zabijačkové hody. Na 16. prosince se pak připravuje tradiční vánoční koncert v klášterním kostele a dva dny poté zde bude vystupovat soubor staré hudby Cavalla. Na Štědrý den se v klášterním kostele bude rozdávat Betlémské světlo, 26. prosince bude vánoční mše.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.