Přihlásit

Obce o zákazech informovat nemusí (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zlínsko – „Zatím takové nařízení nemáme," přiznal starosta obce Provodov na Zlínsku Marek Prachař.
Právě tam se již tuto sobotu sejdou myslivci z místního mysliveckého spolku Provodov – Rýsov při společné naháňce neboli lovu na divočáky. Podle starosty Prachaře o honu myslivecký spolek informuje majitele pozemků, kde hon probíhá.
Oficiálně takový úkon neprovádíme, ale hony probíhají většinou na pozemcích Lesů ČR a ty o našich záměrech vědí, někteří lesníci se honů zúčastňují s námi," uvedl člen mysliveckého spolku Provodov-Rýsov Jan Talaš. Co se týká zákazu vstupu do lesa při honech, problém v tom nevidí. Ano, na strategických místech při vstupu do lesů turisty, cyklisty i lidi na koni upozorňujeme o probíhajícím honu a navrhneme jim jinou bezpečnější trasu. Zatím jsme tak žádný problém neměli," dodal myslivec. Stejnou „taktiku" volí i myslivci z mysliveckého sdužení Křiby Bohuslavice-Březnice na Zlínsku. O honech informujeme obec. Ale hon vždy přiláká pozornost lidí, kteří by se chtěli dívat. Ty pak upozorňujeme na jejich bezpečnost," seznámil za sdružení předseda Valdemar Stiksa.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.