Přihlásit

Na Vánočním koncertu vystoupí čtyři trubačské soubory (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sedlčany
Hodně netradiční koncert se v neděli 18. prosince uskuteční v Koncertním sále sedlčanského Kulturního domu Josefa Suka. Jeho název Vánoční myslivecké troubení napovídá, jaké hudbě je věnován. Ano, od 15 hodin zde vystoupí čtyři trubačské soubory, konkrétně Borští trubači, Podbrdští trubači, Trubači od Čertova břemene a Benešovské horny.
Koncert je o to zajímavější, že tyto čtyři soubory vystoupí společně vůbec poprvé. "V Sedlčanech jsem hrál již několikrát, naposledy loni s country skupinou Farmáři a Milanem Pitkinem, ale společně budeme vystupovat opravdu poprvé. Každé těleso bude hrát zvlášť jemu určené skladby. My uvedeme repertoár klasický i vlastní," uvedl kapelník souboru Benešovské horny Jan Slabý.
Pořad bude moderovat Jaroslav Strejc a Ludmila Vondráčková a seznámí návštěvníky nejen s účinkujícími soubory a klasickými mysliveckými signály, ale zazní i hudba 17. a 18. století. Mimo jiné skladby L. Koželuha, J. Selementa, A. Dyka, J. I. Linka a dalších skladatelů. Lovecké dechové trio Okresního mysliveckého spolku v Benešově u Prahy s názvem Benešovské horny se věnuje lovecké hudbě barokní, tradičním loveckým fanfárám a uvádí také současný i vlastní tematický repertoár. "Nejčastěji vystupujeme na svatohubertských mších, městských slavnostech, mysliveckých dnech nebo jako doprovod význačných loveckých akcí, například na zámcích v Dobříši nebo na Jemništi," vysvětlil Jan Slabý. Koncert potrvá zhruba 75 minut a vstupenky za 120 korun lze zakoupit v předprodeji na radnici či přes internet.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.