Přihlásit

Kontroly honů na Vysočině byly bez problémů (Týdeník Vysočina)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Každý rok na podzim provádějí policisté kontroly mysliveckých honů. Tentokrát vyjeli hned ráno zkontrolovat hony do vesnice Malé, která je součást Brtnice a do obce Kozlov na Jihlavsku.

V obci Kozlov se sešlo devětadvacet myslivců a honců.
„Kontrola proběhla v půl deváté ráno před začátkem honu a kontrolovaní měli v pořádku všechny potřebné doklady, měli v pořádku zbraně a provedené dechové zkoušky byly negativní. Policisté kontrolují myslivce, kteří vyrážejí na hon se zbraní a u všech jsme prováděli i dechové zkoušky,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.
Bez problémů proběhla i ranní kontrola ve vesnici Malé u Brtnice. I zde se sešlo šestadvacet účastníků honu myslivci a honci.
Dohled nad konáním mysliveckých honů budou policisté stejně jako v předchozích letech provádět až do konce letošního roku. „V průběhu letošních podzimních kontrol jsme zatím v našem kraji provedli kontrolu na 24 honech, kde jsme zkontrolovali celkem 487 osob a stejný počet zbraní,“ řekla Čírtková.

Dostal pokutu a z honu ho vyloučili
V letošním roce při jedné z říjnových kontrol honů na Třebíčsku policisté zjistili u jednoho účastníka honu při provádění dechové zkoušky pozitivní výsledek 0,58 promile alkoholu v dechu. „Tento sedmačtyřicetiletý muž navíc při kontrole nepředložil průkaz zbraně. Dopustil se tak dvou přestupků na úseku zbraní a střeliva. Za tato porušení mu policisté uložili na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 5000 korun, zadrželi mu střelnou zbraň a z honu ho vyloučili,“ dodala Čírtková.

Zdroj: Týdeník Vysočina, 16. 11. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.