Přihlásit

U Radíče dosud neznámý vandal poškodit tři myslivecké posedy. Škoda přes 30 tisíc Kč (Sedlčanský kurýr)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Policisté z obvodního oddělení v Sedlčanech se v současné době zabývají případem poškození mysliveckých posedů v obci Radíč, které jim přišel osobně oznámit jeden z členů tamního mysliveckého sdružení. Ten v katastrálním území Radíče zaznamenal poškození hned tří posedů, a to v Hrazanech, Na Hrbu a nad osadou Nové Dvory.

Zatím neznámý vandal u všech posedů podřízl vzpěry a kůly, na kterých byly postavené, čímž byla narušena jejich stabilita a posedy se zřítily k zemi. Kromě vynaložené práce vznikla myslivcům zničením tří posedů i hmotná škoda přesahující třicet tisíc korun. Komu myslivecké posedy vadili natolik, že je musel zničit, řeší nyní policisté. S objasněním by mohla pomoci i veřejnost.
K poničení mysliveckých posedů mělo údajně dojít mezi 3. a 7. listopadem 2022. „Pokud tedy někdo v daný čas a v inkriminovaných lokalitách (v Hrazanech, Na Hrbu a nad osadou Nové Dvory) viděl nějaké osoby v blízkosti posedů, ať prosím kontaktuje policisty na lince 158,“ informuje v tiskové zprávě Vlasta Suchánková z oddělení tisku a prevence KŘP Středočeského kraje.

Zdroj: Sedlčanský kurýr, 9. 11. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.