Přihlásit

V oboře Srdíčko lze zažít nevšední podívanou (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

K podzimu nerozlučně patří říje, kdy majestátní jeleni trochu ztratí na plachosti a tichého, pozorného návštěvníka lesa odmění netradičními pohledy. Nejinak je tomu ve 160hektarové oboře Srdíčko na Domažlicku, kam můžete vejít a pozorovat lesní zvěř.

Přitom mezi vámi a zvěří nebude žádný plot. Členitý terén obory je obehnán asi šesti kilometry plotu. „Žije zde nyní asi sedmdesát daňků, sedmdesát jelenů sika Dybowského a třicet muflonů,“ sdělil Deníku správce obory Zdeněk Sloup s tím, že počty jsou přibližné, nedá se v tak veliké oboře spočítat zvěř přesně na jedince.
Obora je volně přístupná veřejnosti, ale návštěvníci musí dodržovat řád. Vstup je vrátky u obce Železná, ta je nutné pečlivě zavřít. V oboře nesmí pobíhat psi a lidé se musí chovat tiše. „Když nebudou lidé opouštět cestu, žádné nebezpečí jim tu nehrozí,“ dodal správce.

Zdroj: Klatovský deník, 20. 10. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.