Přihlásit

Přes 25 000 dobrovolníků dnes začne uklízet v lesích, parcích či na hřištích (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přes 25 000 dobrovolníků dnes začne uklízet v lesích, parcích či na hřištích v celém Česku. Podle organizátorů z České rady dětí a mládeže jsou naplánovány stovky akcí, které potrvají do 16. října. Kromě úklidu budou lidé zvelebovat své okolí třeba vysazováním stromů nebo výrobou krmítek.

"Akci pojedenácté pořádá Česká rada dětí a mládeže s cílem, přivést mladé lidi k dobrovolné práci pro své okolí a ukázat, že mohou sami změnit věci, které se jim nelíbí," uvedla mluvčí rady Soňa Polak. "Naplánováno mají zatím přes 400 akcí, mezi kterými jsou například úklidy lesů, parků, dětských hřišť a školních pozemků, výsadby stromů a keřů nebo třeba sběr lesních plodů pro zvěř, výroba krmítek pro ptáky," popsala cíle dobrovolníků.

Vylepšit své okolí se dobrovolníci chystají i prostřednictvím sociálních projektů. Budou třeba navštěvovat seniory, pomáhat dětem s postižením nebo vypomáhat v útulcích pro zvířata.

V deseti předchozích ročnících akce bylo připraveno přes 5000 projektů. "Spontánně v nich pomáhalo téměř 300 000 dobrovolníků," doplnila Polak.

Zdroj: ČTK, Praha, 13. 10. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.