Přihlásit

Řidiči by měli přepnout do ostražitého režimu. Komplikace působí počasí i zvěř (ceskobudejovicky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Léto se překlopilo v typický podzim, mnoho účastníků silničního provozu však stále jezdí bez ohledu na změnu povětrnostních podmínek. Jihočeští policisté denně řeší několik desítek dopravních nehod a havárií, za většinu může nepřiměřená jízda v mlze, na mokré vozovce i nechtěné střety se zvěří.

Za potravou se přes silnici vydávají běžně srny, jezevci, prasata, daňci, bažanti, jeleni i další. Občas pod koly motoristů skočí i vzácné zvíře, o to je ztráta jeho života smutnější. Na Šumavě nejsou výjimkou losi, rysi, vlci či kočky divoké.

Proto je nyní nejvhodnější čas na pár užitečných rad. Řidiči by si v tomto období měli podle policejního mluvčího Milana Bajcury dát pozor hlavně na ranní mlhy. „Jde o častý jev, třeba i na dálnici D3 mezi Táborem a Českými Budějovicemi. Při poklesu teplot se budou mlhy vyskytovat častěji díky vlhkosti z lesů, polí a rybníků i v místech, kde je nemusí motoristé předpokládat,“ zmínil.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.