Přihlásit

Vlčí a Rysí hlídky pomáhají odkrýt skrytý život šelem. První školení dobrovolníků proběhne v Krušných horách (ceskebudejovicednes.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Už tento víkend se sejdou noví dobrovolníci tzv. Vlčích a Rysích hlídek v Krušných horách. Na prvním z pěti speciálních školení se dozví základy o biologii a ekologii velkých šelem a také o jejich ochraně a stopování. Odstartuje tím třiadvacátá monitorovací sezóna dobrovolnických Vlčích a Rysích hlídek, které organizuje Hnutí DUHA. Hlídky pomáhají mapovat výskyt vlků, rysů a medvědů téměř na celém území České republiky. Sběrem vzorků pro potravní nebo genetické analýzy pomáhají s výzkumem těchto ohrožených živočichů a s jejich další ochranou. Účastníci si mohou vybrat ze seminářů v Krušných horách, na Šumavě, v Beskydech, Javorníkách nebo v Rychlebských horách.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.