Přihlásit

Co jsou to přechody pro zvěř? Pomáhají řidičům a zvěři? (myfeds.com)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Fragmentace biotopu podnícená populačním růstem a měnícím se klimatem na americkém západě představuje bezprecedentní výzvy pro samotné země, které udržují naše lidi a divokou zvěř. Utah zažívá častější megapožáry a sucha, které vyčerpávají Velké solné jezero. Rostoucí rozvoj výrazně ovlivňuje přírodní dědictví regionu, který podporuje mnohomilionovou rekreační ekonomiku.

Musíme na tyto hrozby reagovat. Nová věda stále více poukazuje na zachování a obnovu koridorů pro divokou zvěř jako způsob, jak pomoci lidem, přírodě a divoké zvěři dlouhodobě prosperovat. Tyto cesty, kterými vysoká zvěř a další zvířata procházela po tisíciletí, poskytují kritické spojení mezi údolními patry, kde zvířata tráví zimní měsíce, a chladnějšími, bujnými horami, kam se přesouvají na léto.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.