Přihlásit

Děti uvidí trubače, sokolníka i zvířata (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hlavně milovníci zvířat, myslivosti a přírody celkově si přijdou na své na dětském dni, jenž se koná zítra v Řečici na Žďársku.

Ve sportovním areálu a prostorách koupaliště bude mezi 10. a 16. hodinou k vidění například vystoupení sokolníka Václava Augustina a řady jeho svěřenců – raroha, výra velkého, sýčka malého, výra afrického či sovice sněžné. Představí se i trubači a kynologové, jejichž psi předvedou aport, odložení i takzvanou vlečku. Lovec Jan Velík ukáže, jak se vábí zvěř, a chybět nebude ani exkurz do myslivecké pedagogiky. Připravena je i výstava historické zemědělské techniky či vodění telátek. Ostatně o zvířata nebude nouze. Návštěvníci uvidí lišku, zlatého bažanta, divoké králíky, křepelky i ryby, které rybáři chovají v Novém Městě na Moravě. „Pro děti máme přichystán doprovodný program, jako je skákací hrad, střelba z posedu, jízda na koni, trampolína, slámové brouzdaliště, slalom s kolečkem, hod bramborou či sypání obilí slepičce,“ popsal Stanislav Císař z Mysliveckého sdružení Řečice, jež akci pořádá společně s místní firmou Proagro Radešínská Svratka. Akci, na niž je vstup zdarma, zakončí od 17. hodiny posezení s harmonikou.

Zdroj: Mladá fronta DNES, Vysočina, 17. 6. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.