Přihlásit

Upytlačené maso propadlo státu a skončilo v kafilerce (jindrichohradecky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jindřichohradecko - Mražené jelení maso, plastové přepravky a řeznické nože pocházející z trestné činnosti pytláků propadly jindřichohradeckému pracovišti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

"Podle zjištění Deníku se jednalo o zabavené věci při rozkrytí rozsáhlé trestné činnosti skupiny pytláků, kteří působili v letech 2011 až 2012 hlavně na Jemčinsku a Novosedelsku.
Podle informací mluvčího úřadu Radka Ležatky z případu pocházelo také velké množství střelných zbraní a střeliva, u kterých byl též uložen trest propadnutí věcí. To bylo postoupeno krajskému ředitelství Policie ČR v Českých Budějovicích.
"Obžalovaní, kteří nedovoleně lovili zvěř a obchodovali s masem, které prodávali v nikoliv zanedbatelném rozsahu, si přišli na více než 2,5 milionu korun. Přibližně 35 kilogramů zmraženého masa, které se stalo majetkem státu, bylo zlikvidováno v kafilérii, přepravky používané k přepravě masa byly prodány ve výběrovém řízení a nože využívané ke zpracování upytlačené zvěře byly zlikvidovány," popsal Radek Ležatka z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.
O rozsáhlém případu pytláctví informoval v minulosti i Jindřichohradecký deník. Policie tehdy šetřila nelegální lov zejména v okolí Novosedel, Plavska, Hatína a Jemčiny. Skládala střípky pomyslné mozaiky, dokumentovala místa střelby, rozsáhlejší nálezy vývrhů a podobně. Zbytky po zpracované zvěřině končily v kontejnerech, ale také v Nežárce. Nakonec před soudem stanulo několik obviněných mužů.
Na mušce pytláků byli jak divočáci, tak i srnčí či dančí zvěř. Podle tehdejšího vyjádření policejní mluvčí Hany Millerové se neoprávněně vydávali na lov i v době hájení zvěře.
Muže zadržela zásahová jednotka policie a při následných domovních prohlídkách kriminalisté nalezli nejen ulovená zvířata či trofeje, ale i kůže a vnitřnosti z ulovených zvířat. Policisté rovněž zajistili nelegálně držené zbraně a střelivo."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.