Přihlásit

Kladrubané vyrazili s hajným do lesa (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jak vypadá strom napadený kůrovcem, jak velkou část území naší republiky pokrývají lesy či kolik kyslíku vyrobí za den vzrostlý dub, se dozvěděli Kladrubané, kteří vyrazili v sobotu 14. května na naučnou vycházku Hajný je lesa pán.

A nejen to. Revírník Martin Tůma, pracovník Lesů ČR, provedl více než čtyři desítky malých i velkých milovníků přírody a lesa připravenou trasou, kde na ně čekaly nejrůznější zajímavé úkoly. Tematické přírodovědné otázky potrápily malé i velké. Nakonec se díky revírníkovým znalostem všichni přítomní dočkali správných odpovědí, a navíc se dozvěděli spoustu zajímavých informací. Vyprávění se stočilo i na aktuální problém lesů, kterým je kůrovec a škody, jež v lese svojí přítomností působí. Velkou pozornost upoutala ukázka shozeného paroží, určování dřeva jednotlivých stromů a jejich stáří. „Při dnešní procházce nám šlo o to, aby si lidé udělali lepší představu a dozvěděli se více o práci lesního správce. Co všechno je v lese potřeba dělat, aby se mu dobře dařilo,“ vysvětlil Deníku průvodce Martin Tůma. Povedená akce, které počasí přálo, byla zakončena oblíbeným pečením buřtů a spoustou her, při kterých se nakonec dobře pobavili děti i dospělí.

Zdroj: Tachovský deník, 20. 5. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.