Přihlásit

Safari Park Dvůr Králové v sobotu zahájí hlavní sezonu, vstupné zdraží (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Safari Park Dvůr Králové nad Labem v sobotu zahájí hlavní letní sezonu. Nabídku rozšíří o projížďky takzvanými safaribusy po areálu afrického safari se stovkami volně žijících zvířat. Vstupné do zoo od soboty vzroste. Vstupenka pro dospělého placená v hotovosti na pokladně meziročně zdraží o 30 korun na 270 korun. Ušetřit půjde při platbě kartou nebo nákupem vstupenek na internetu. ČTK to dnes řekla mluvčí zoo Zuzana Boučková.

Volné výběhy afrického a lvího safari, v nichž lidé jezdí vlastními auty, zoo otevřela 30. dubna. Kvůli chladnému počasí v nich ale bylo méně zvířat, takže až do dneška zoo vybírala snížené vstupné zimní sezony. Areály safari zoo v minulých dnech postupně zvířaty zaplnila. Například v závěru minulého týdne se do expozice Jezero hrochů ze zimoviště přestěhovalo i sedmičlenné hroší stádo, které patří k největším v Evropě. Hlavní sezona zoo potrvá do konce září.

Zdražení vstupného zoo zdůvodnila růstem nákladů, například energií. Kdo zaplatí na pokladně kartou, bude mít slevu deset procent, a dostane se tak na cenu loňské hlavní sezony. Základní cena pro dospělého při on-line nákupu bude letos 220 korun po loňských 200 korunách. Zlevněné vstupné pro děti, studenty a seniory bude při platbě v hotovosti 210 korun a na internetu 180 korun, v obou případech to je meziročně o 20 korun více.

Za vjezd do areálů safari vlastním autem zájemce zaplatí 370 korun za auto, přičemž každý člověk v autě musí mít zakoupené i jednotlivé vstupné. Loni byl vjezd auta za 350 korun. Kdo se rozhodne projet africké a lví safari v takzvaném afrikatrucku, zaplatí 90 korun. V safaribusu, který do lvího safari nejezdí, bude jízdné 70 korun. Parkování u zoo je zdarma.

Občané Ukrajiny budou mít do 30. června vstup nadále za jednu korunu. "K prokázání státní příslušnosti postačí jakýkoli oficiální dokument či doklad," uvedla zoo.

Loni byl start hlavní sezony kvůli covidovým restrikcím komplikovaný. Zoo hlavní sezonu zahájila 15. května, ale s omezenou kapacitou a uzavřenými pavilony. Celá zoo se otevřela 24. května.

Safari park patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Loni návštěvnost zoo vzrostla meziročně o 21 procent na 543.772 lidí. Safari park se specializuje na Afriku, velmi úspěšný je v chovu nosorožců, žiraf či zeber.

Zdroj: ČTK, Dvůr Králové nad Labem (Trutnovsko), 13. 5. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.