Přihlásit

Liščata poznávají les, chovatelé jezdí do zoo (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chocomyšl

Lidi v obci sdružuje několik organizací spjatých s přírodou.


Myslivecký spolek Čírka Martina Volfa zřídil kroužek Liščata pro děti od 7 do 15 let. Kroužek je zaměřený na myslivost, sportovní střelectví a loveckou kynologii.
„Kroužek navštěvuje jednadvacet dětí, které se schází jednou za 14 dní v neděli dopoledne. Na schůzkách děti poznávají les, osvojují si myslivecké tradice, věnují se kynologii a sokolnictví. Na kroužek Liščat dochází i myslivci, kteří předávají dětem informace z oblasti myslivosti,“ uvedla vedoucí kroužku Liščat Jana Součková. Loni na podzim byla nad sousedními Únějovicemi otevřena myslivecká pozorovatelna pro děti, kterou využívají ke svým schůzkám.
V budově obecního úřadu mají své místo i Mladí chovatelé. Scházejí se každý pátek a starají se o drobné zvířectvo. Organizace vznikla v roce 2017 v Chocomyšli. Má 11 dospělých a 15 dětských členů. Vedoucí spolupracují celoročně s dětmi a připravují je na chovatelskou dráhu. Pomáhají dětem s péčí o zvířata a s nákupem zvířat.
Snaží se jim předat co nejvíce znalostí, které získávají hlavně prakticky. Pořádají výstavy, jezdí s dětmi na návštěvu do chovatelských zařízení, zoo, farem, do záchranných stanic a podobně. „Myslím, že zrovna chystají nějakou soutěž oceňování zvířat, bude i pro veřejnost,“ uvedl Kohout. Mladí chovatelé spolupracují s dalšími dobrovolnými spolky, které v obci fungují.

Zdroj: Domažlický deník, 9. 4. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.