Přihlásit

Odchytové klece se plní divočáky (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V současné době jsou odchytové klece na divoká prasata umístěny ve Všebořicích, Krásném Březně, Neštěmicích, na Klíši, Střekově a Severní Terase.


Od začátku odchytového programu se podařilo do klecí chytit 87 divokých prasat. Některá divoká prasata dostávají od občanů i jména, zřejmě nejznámější z nich je bachyně Maruna. Ta a její klan se pohyboval v lokalitě nad plaveckou halou. Z důvodu zajištění bezpečnosti občanů Klíše a na jejich návrh přikročil odbor životního prostření magistrátu ve spolupráci s Mysliveckým spolkem Jedlová hora a strážníky městské policie k instalaci odchytového zařízení v lokalitě Klíše.
S velkou pravděpodobností za mřížemi tohoto zařízení skončila i rodina bachyně Maruny, jenž byla místní „celebritou“ a kterou bylo možné potkat i během dne v ulicích čtvrti. I přes značnou nebojácnost a ztrátu plachosti těchto jedinců se stále jedná o divokou zvěř, která může být člověku velmi nebezpečná, zvláště v případě vodění selat.

Zdroj: Ústecký deník, 9. 4. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.