Přihlásit

Počet střetů aut se zvěří v těchto dnech stoupá (impuls.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Děje se to pravidelně v jarních měsících, pak ale také v říjnu a listopadu. Důvodem je nejen změna času, ale také roční období.

Po období zimního spánku se zvířata pohybují v lesích, polích a podél cest daleko víc. Srážky zapříčiňuje také větší provoz i fakt, že si zvířata na ruch u silnic zvykla. Dopravní expert Roman Budský proto nabádá k opatrnosti.
„Zpravidla je ten kus součástí stáda, tudíž je potřeba počítat s tím, že za jedním zvířetem následuje další. Proto je vhodné snížit rychlost jízdy a předvídat. Pokud se jedná o jízdu v noci, doporučuji ztlumit dálková světla,“ radí Budský. Po silnicích se pohybují stále dražší auta. Nehody se tak častěji hlásí policii. Expert z pojišťovny Kooperativa Milan Káňa doporučuje udělat pořádnou dokumentaci. „Některé pojišťovny nabízejí pojištění střetu se zvířetem a také možnost připojištění stojící ho vozidla, pro případ, že kabely překoušou hlodavci.“

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.