Přihlásit

Resortní dny umožní zemědělcům vstup zdarma (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Národním zemědělském muzeu mají každou první neděli v měsíci vstup zdarma všichni, jejichž pracovní náplní je zemědělství.
Stejně jako loni, i letos zve muzeum zdarma na prohlídku svých expozic všechny zemědělce, vinaře, ovocnáře, potravináře, rybníkáře, rybáře, lesníky, myslivce, včelaře, zahrádkáře, pracovníky Ministerstva zemědělství, resortních výzkumných institucí a vysokých zemědělských škol, členy oborových organizací, prostě všechny, jejichž společným jmenovatelem je zemědělství. Akce dostala příznačný název Resortní dny a záštitu jí poskytl ministr zemědělství Marian Jurečka.
Všichni, kteří využijí v tento den možnosti prohlídky, získávají po prokázání příslušnosti k zemědělskému stavu vstupenku ve výši jednorázového rodinného vstupného a mohou tak navštívit společně se svou rodinou všechny přístupné expozice NZM. Cílem Resortních dní je snaha muzea nabídnout lidem, kteří spoluvytváří současný obraz zemědělství, nejen příjemný čas strávený s rodinou, ale i možnost neformálního vzájemného setkávání s lidmi z různých zemědělských oborů. Téma zemědělství si zaslouží pozornost veřejnosti a snahou zemědělského muzea je vyhledávat společné komunikační projekty, kterými by bylo možné širokou veřejnost oslovovat. Muzeum nechce v budoucnu působit pouze jako poskytovatel prostor-jeho cílem je představit se jako živá instituce, jejímž prostřednictvím mohou resortní partneři prezentovat výsledky své činnosti nebo svoji práci a otevírat nová témata. Snahou je vytvořit společnou platformu pro přípravu nových expozic, výstav, akcí, přednášek a workshopů a s partnery najít nové cesty, jimiž je možné poutavou a srozumitelnou formou zemědělská témata prezentovat veřejnosti.
Resortní dny se od letošního roku pořádají nejen v Praze, ale od dubna do října také na ostatních pobočkách NZM. V Čáslavi tak můžete se svými dětmi zhlédnout největší přehlídku zemědělské techniky, v loveckém zámku Ohrada expozice lesnictví, myslivosti a rybářství, ve Valticích muzeum vinařství, zahradnictví a krajiny. Dveře svých expozic v době

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.