Přihlásit

Předsedou sněmovního zemědělského výboru se stal Michal Kučera (TOP 09)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 24. listopadu (ČTK) - Do čela sněmovního zemědělského výboru zvolili dnes jeho členové poslance za Ústecký kraj Michala Kučeru (TOP 09). Bývalého předsedu výboru Jaroslava Faltýnka (ANO) zvolili jeho místopředsedou. Na dotaz ČTK to sdělil nový předseda Kučera a člen výboru Jan Volný (ANO), který dnešní jednání výboru řídil. Uvedli, že jiný kandidát nebyl a volba byla jednomyslná.

Kučera byl poslancem již v letech 2013 až 2017. Byl tehdy mimo jiné předsedou tehdejšího klubu TOP 09 a Starostů, když v této funkci nahradil v roce 2017 svého předchůdce Františka Laudáta. Vedl také podvýbor pro ochranu přírody a krajiny. Vystudoval Hornicko-geologickou fakultu Vysoké školy báňské v Ostravě.

Zemědělský výbor bude mít v tomto volebním období 16 členů. Dnes jeho členové volili i čtyři místopředsedy. Kromě Faltýnka a někdejšího ministra zemědělství Petra Bendla (ODS) jimi budou Tomáš Dubský (STAN) a Karel Smetana (KDU-ČSL). Výbor projednává předlohy týkající se nejen zemědělství, ale i potravinářství, lesnictví nebo myslivosti. Projednává také rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu nebo hospodaření ministerstva zemědělství.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.